Transformatiesloop | Renovatiesloop | Utiliteitssloop | Woningsloop | Industriesloop

Wat kost Asbestsanering?

Het is een veel gestelde vraag waar geen eenduidig antwoord op te geven is.

Asbest kent drie risicoklassen: 1, 2 en 2a met voor elke klasse andere eisen voor gebruik van beschermende middelen en benodigde certificaten om het werk uit te kunnen voeren. Heezen is gecertificeerd om alle risicoklassen te behandelen.

Voordat asbest gesaneerd kan worden, wordt er een asbestinventarisatierapport opgemaakt door een onafhankelijk bedrijf. In het rapport staat waar het asbesthoudende materiaal zich bevindt, welke omvang het heeft en in welke risicoklasse het valt. Op basis van dat rapport maken we een berekening. 

 WORKFLOW ASBESTSANERING

Wij saneren asbest volgens de regels van het certificaat: SC530. Op basis daarvan maken we een plan en dat voeren we uit. De sanering van asbest kent geen grijze gebieden. De eisen zijn duidelijk. Met asbest kun je, in tegenstelling tot andere stromen, helemaal niets meer. Asbest gaat daarom naar gelokaliseerde stortplaatsen toe.

In 2024 (deadline 1 jan. 2025) moet alle asbesthoudende DAKBEDEKKING opengesteld aan de lucht verwijderd zijn. Denk aan golfplaten en leien. Dat geldt voor zowel bedrijven als particulieren.

MEER WETEN?

Wilt u weten wat wij op het gebied van asbestsanering en milieutechniek voor uw organisatie kunnen betekenen? Een offerte ontvangen voor uw eigen project?

Neem contact op