Transformatiesloop | Renovatiesloop | Utiliteitssloop | Woningsloop | Industriesloop

Renovatiesloop ’t Gasthoês Horst aan de Maas

Renovatiesloop ’t Gasthoês Horst aan de Maas

14-09-2018

Het verouderde cultureel centrum ’t Gasthoês wordt gerenoveerd en uitgebreid. ’t Gasthoês bestaat uit kleine hokjes. Om plaats te maken voor vernieuwing wordt de binnenkant van 't Gasthoês door Heezen bijna compleet gestript in op[dracht van Gemeente Horst aan de Maas. Deze revitalisering zal het historische pand ombouwen naar een modern pand met behoud van de karakteristieke buitenschil. Aan de buitenkant verandert er namelijk niet zo veel. De impressiefilm van Leenders Architecten& Ingenieurs laat dit treffend zien.

         

 

 

Alles wat rood is wordt gesloopt. Alleen het geraamte en het trappenhuis blijven. Een omvangrijke renovatie waar een zeer uitgebreide voorbereiding aan te pas komt.

In het verbouwde historische pand, dat zeer geliefd is in de gemeenschap, komt een bibliotheek, theater, filmhuis, repetitieruimtes, kookstudio, de lokale omroep en diverse multifunctionele zalen. 't Gasthoês 2.0 wordt het kloppend hart voor alles wat met cultuur te maken heeft. Een plek waar iedereen welkom is. Waar gebruikers en bezoekers elkaar ontmoeten.  Je kunt er werken, een boek lenen van de bieb, repeteren met de harmonie, of na een wandeling een kop koffie drinken. Midden in het culturele hart van Horst.

Met Gemeente Horst aan de Maas, Leenders Architecten & Ingenieurs (ontwerp), Altavilla (procesmanagement) en Wijnen Bouw Horst maken we 't Gasthoês weer helemaal klaar voor de toekomst.

Samen sterk voor morgen

30-08-2018 Dubbel Duurzaam
13-04-2018 Nieuwe Kubota 8 ton