Transformatiesloop | Renovatiesloop | Utiliteitssloop | Woningsloop | Industriesloop

Handboek “bouwen voor slopen”

Handboek “bouwen voor slopen”

28-09-2018
Samen sterk voor morgen: Over de circulaire economie, transparantie en ketensamenwerking
 
Nog duurzamer slopen bereiken we alleen als we onze visie delen. Dat is de overtuiging van Heezen. In het boek: “Samen sterk voor morgen” leggen we onze visie op de circulaire economie, ketensamenwerking en systeemdenken aan de lezer voor. Gedreven door de praktijk waarin de beste intenties verloren gaan. In het boek komen ook vele anderen aan het woord. Zij delen hun kennis en ervaringen, waardoor er een breder beeld ontstaat van de kansen die er liggen. 
 
Als sloopbedrijf komen we vaak pas vlak voor de start in beeld, terwijl we voor opdrachtgevers al in een veel eerder stadium kansen kunnen benutten. Om deze kansen om te zetten in successen, is meedenken in de ideeënfase noodzakelijk. Daar ontstaat de ruimte om projecten efficiënter, effectiever en duurzamer aan te pakken.
 
“Slopen is een mooi vak. Daar weten we bij Heezen alles van. In de circulaire economie zien we volop kansen. Vanuit wat we in de praktijk zien, is de overtuiging ontstaan om onze kennis te delen. Zodat we dingen die beter kunnen, ook beter doen in de toekomst. We zijn ervan overtuigd dat, wanneer we samen nadenken over het complete systeem en ketensamenwerking tot stand brengen, er bijzonder veel bereikt kan worden in hergebruik van materialen, de inzet van mensen en het efficiënt gebruiken van kostbare tijd.” Aldus Thijs Heezen en Frank Egelmeers.
 
Het handboek “bouwen voor slopen” is geschreven voor iedereen in de bouwkolom. Gemeenten, woningcorporaties, vastgoedontwikkelaars, architecten, aannemers en onderaannemers zoals metselaars, timmermannen, slopers, loodgieters en afbouwers (kozijnstellers). Elke lezer kan met zijn eigen, specifieke functie waardevolle informatie en inzichten uit dit boek kan halen.

Het boek is gratis aan te vragen via Contact.

Bekijk hier het online exemplaar.  

30-08-2018 Dubbel Duurzaam
13-04-2018 Nieuwe Kubota 8 ton