Transformatiesloop | Renovatiesloop | Utiliteitssloop | Woningsloop | Industriesloop

Heezen werkt succesvol mee aan duurzame-en-innovatie balkonrenovatie!

Heezen werkt succesvol mee aan duurzame-en-innovatie balkonrenovatie!

15-12-2015

De renovatie van de balkons aan de Oranjelaan, Nassaustraat, Eberhardstraat en Van Ostadestraat in Geleen is vrijwel klaar. Op vrijdag 11 december vieren ZOwonen, Normteq en M. Heezen sloopwerken samen met de bewoners de succesvolle, innovatieve en duurzame renovatie van de balkons.

Vorig jaar bleek uit onderzoek dat de balkons van ongeveer 150 woningen aan de Oranjelaan, Nassaustraat, Eberhardstraat en Van Ostadestraat in Geleen niet meer aan de geldende veiligheidseisen voldeden. De balkons werden tijdelijk ondersteund en ZOwonen zocht een oplossing. Voor de 80 portiekwoningen in de Eberhardstraat en Van Ostadestraat bood een door Normteq ontwikkeld verankeringssysteem de optimale oplossing.

Innovatieve werkwijze groot voordeel voor bewoners

De bouwactiviteiten bij de flats waren vanwege voorfabricage in de fabriek gering, waardoor overlast voor de bewoners en omwonenden tot een minimum kon worden beperkt. Voor deze manier van werken is bijvoorbeeld niet nodig om steigers op te bouwen rond de balkons en kunnen bewoners in hun huis blijven, omdat de werkzaamheden alleen aan de buitenkant worden verricht. Dit werkt als volgt: aannemer Heezen B.V. zaagt de oude, afgekeurde balkons van de flat af en vervolgens monteert Normteq het slimme verankeringssysteem. De in de fabriek geprefabriceerde nieuwe balkons worden compleet met gemonteerde balustrade naar de flats gebracht, waar een kraan de balkons omhoog tilt en deze rechtstreeks in de verankering klikt. Op dit Normteq sTiel systeem heeft Normteq nu patent aangevraagd. De bewoners beschikken weer over een mooi en veilig balkon.

De overige 70 portieketagewoningen krijgen in het eerste kwartaal van 2016 een andere, nieuwe,  balkonconstructie.

Bron:

http://www.zowonen.com/home/over-zowonen/organisatie/zo-nieuws/duurzame-en-innovatieve-balkonrenovatie-in-geleen30-08-2018 Dubbel Duurzaam
13-04-2018 Nieuwe Kubota 8 ton