Transformatiesloop | Renovatiesloop | Utiliteitssloop | Woningsloop | Industriesloop

Ontmanteling, asbestsanering en renovatiesloop voorm. energiecentrale van Philips complex StrijpT a/d Beukenlnaan te Eindhoven

Plaats: Eindhoven
Opdrachtgever: Goevaers Bouwonderneming en Vastgoedontwikkeling 
Werkzaamheden: Gemeentelijk industrieel monumentaal pand. Een “monsterklus”  Kilometers aan leidingen lopen er door de voormalige energiecentrale op Strijp-T. Allemaal buizen die ver¬pakt zijn in een dikke laag indus¬trieel asbest van het zwaarste soort. Ontmanteling, sanering en sloop van onder meer twee vrijhangende grote stoomketels (ca 1200 ton) met daarin vele tonnen aan kankerverwek¬kend asbesthoudend materiaal dat uiterst zorgvuldig veilig en wel het gebouw uit moest. Een omvangrijke operatie die in een relatief zeer kort tijdsbestek gerealiseerd diende te worden. Met alle bijbehorende veiligheidsprocedures van dien. De asbest zat vooral verwerkt in verwarmingsleidingen, ketels en stalen kozijnen in hele gebouw. 

Bijzonderheden: het project was, na aanbesteding door gemeente Eindhoven, in eerste instantie al opgestart door een andere regionale asbestsaneerder. Die partij heeft het werk dusdanig onderschat dat het voortbestaan niet meer gegarandeerd was en heeft de projectlocatie, met alle (financiële en veiligheids-) consequenties  voor de gemeente Eindhoven van dien) terstond verlaten en in deplorabele toestand achtergelaten. Hierna hebben de Heezen Bedrijven de ontmanteling, asbestsanering en sloopwerken voor de nieuwe eigenaren uitgevoerd.

Oplevering: september 2016