Transformatiesloop | Renovatiesloop | Utiliteitssloop | Woningsloop | Industriesloop

Renovatie en totaalsloop MECC Maastricht

Plaats: Maastricht
Opdrachtgever: Mertens Bouw

Werkzaamheden: MECC wil in plaats van de huidige 3.000 straks 5.000 mensen kunnen ontvangen. Daarom ondergaat het MECC de komende jaren een ingrijpende herontwikkeling naar ontwerp van Cepezed. Het nieuwe Brightlands Meeting Point vormt straks een belangrijke uitbreiding van de Expofoyer, de vergader- en congresfaciliteiten en de horeca aan het Forumplein. Andere onderdelen in de herontwikkeling betreffen de vernieuwing van het congrescentrum met de twee auditoria, de revitalisering van de Forumpassage en de entreezone en de opwaardering van parkeerterreinen P3 & P4.

Tot en met 2021 zullen wij gefaseerd diverse renovatie en totaalsloopwerkzaamheden uitvoeren in Fase A, B en D. Bij de modernisering en uitbreiding van het complex speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Zoveel mogelijk wordt direct / indirect hergebruikt. Zo wordt onder andere het puin dat vrijkomt hergebruikt als fundering en worden verlichtingspunten hergebruikt in de nieuwbouw.  

Bijzonderheden:  Een complexe opgave omdat we slopen terwijl het MECC gewoon open blijft. Dat vraagt om extra aandacht voor veiligheid, het inzetten van specialistisch sloopmaterieel en -technieken en een goede samenwerking met de vakmensen van Mertens. 

Start/Oplevering: start fase A juni 2019. Looptijd project tot en met 2021.

Via de webcame van Mertens is het project te live te volgen.